Săruleşti, un nou podium la OPEN

DIVIZIA Open s-a deschis cu un regal: Cupa WSB – Săruleşti. Cu sau fără CABELA`S, brigadierii de vest (aripa tânăra) au făcut o nouă demonstraţie de concurs bine organizat. Cârcotaşii vor spune că pe Săruleşti oricine este maestru. Personal cred că un concurs bun reprezintă 50% pista şi 50% altele. Asa ca la altele s-au descurcat excelent.
Dar să revenim! Pentru noi concursul a reprezentat un nou podium obţinut de Silviu NEAGU (locul3). Liviu VOICU intra pentru prima oara în top 10 cu un rezultat constant: 3 şalăi în prima manşă, 3 şalăi în a doua manşă. Debutantul Vlad scoate un rezultat pe care eu îl consider remarcabil: punctează cu cate un şalău în fiecare manşă. Si ca tot vorbim de debutanţi, nu pot să nu menţionez locul 17 ocupat de noul coleg Mircea ROSU. As mai menţiona pe fostul coleg de club Nică DEGERATU care ocupa la final un meritoriu loc 5.
Trebuie însă sa-l remarc pe Sorin TOT (câştigătorul etapei) care se dovedeşte un sportiv de top dar care, pentru al doilea an consecutiv, refuza Divizia MASTER pentru competiţiile diviziei secunde. Tot de remarcat este şi Teodor NĂSTASE, ocupantul locului secund (la balotaj) care nu face decât sa reconfirme ca Aquamania este o pepiniera de campioni. Dar cred ca performerul etapei este Vlad TOCAE care umfla potul pentru locul 4 dar şi pentru cea mai mare captura ajungând la frumoasa suma de 2.200 lei, depăşit fiind numai de Sorin TOT care a încasat şi el 2.500 lei. Chiar dacă statul roman îşi ia parte total nemeritata, Cupa WSB a însemnat cel mai bine premiat concurs (în bani gheaţa) din istoricul competiţiilor de spinning din România: 90.000 lei. Acum eu ma gândesc că punctele şi prestigiul contează cel mai mult … dar nici cash-ul nu strica la termicul omului!
Nefiind decât un martor ocular al festivităţii de premiere şi un consumator pasionat de bere rece de la NEUMARKT dau cuvântul protagoniştilor:

 

Silviu NEGU:

A fost cel mai norocos concurs din viata mea. Am avut trei muşcături şi am prins 13 şalăi. N-am reuşit sa înţeleg de ce şalăii au avut comportament atipic.
Prima manşă, prima subgrupa la start, glonţ pe locul câştigător. La prima aruncare iau primul şalău cu muşcătură. A doua aruncătura, vine şi perechea lui. Ma gândesc: ”I-am spart!”. După care … linişte totală. Mai trece vreo ora, mai prind unul şi fac greşeala să plec de acolo în cealaltă parte de sector, unde pierd trei ore aiurea. Greşeala recunoscută este pe jumătate iertată, asa că mă întorc înapoi. Intre timp a pornit vântul şi s-au schimbat toate datele problemei. În ultima oră de concurs am prins sase şalăi negrii în apa mica. Acum o faza interesanta: pescuiam împreună cu Gigi Semlecan  în acelaşi loc, bineînţeles, la distanta regulamentara şi deodată vedem doi şalăi negrii în poziţie verticala, cu capul în jos şi cozile complet afară din apa în timpul dansului nupţial.
Gigi, având vântul din lateral, a ridicat repede ancora să se apropie de ei. I-am spus să nu se mai apropie că ii sperie. Pana a lăsat Gigi ancora jos, am reuşit sa prind unul din şalăi. Sper ca nu s-a supărat. Apoi am mai pescuit amândoi după acel şalău şi în cinci minute s-a terminat manşa.
În manşa a doua am inceput cu o greşeală majora: m-am dus pe locurile pe care s-a prins cu o zi înainte pentru ca nu cunosc deloc sectorul. Şi nu s-a întâmplat nimic.
Soare, frumos afara, prind doi şalăi din greşeală şi pur întâmplator, în limita de sector. după care am umblat de am ameţit. Timpul trece şi mă resemnez, împăcându-ma cu gândul, că asta a fost tot.
Ma uit la ceas, mai erau 20 de minute pană la final şi prind un şalău din nou fără atac de 64 cm. Mai sunt 10 minute. Mă concentrez, mai prind unul tot acolo şi se termina concursul.
Am prins un podium nesperat. Am pescuit cu un bat spectaculos făcut de Andrei Sava, mulineta Pflueger Supreme. N-am scapăt niciun peste şi nici n-am prins prea multi nepunctabili. Tot concursul am dat cu aceeaşi guma urată de la RELAX cu care n-am prins niciodată peste, altundeva, consumând toată punga pe durata concursului.
Felicit W.S.B. pentru organizare, pentru structura şi consistenta premiilor dar şi pe ceilalţi concurenţi pentru sportivitate. Arbitrajul impecabil. Mulţumesc lui Răzvan pentru baterie, lui Boanta pentru indicaţiile preţioase de joi noaptea şi pentru fair-play.
Ne vedem la Valea Argovei!

Liviu VOICU:

Pe Sarulesti am pescuit o singura data anul trecut in concurs, fiind de altfel si debutul meu competitional. Debut ce a insemnat o captura de vis, fapt ce m-a virusat definitiv de febra competitiei. Acestea fiind spuse am asteptat acest concurs nerabdator sa ma lupt din nou cu salaii Sarulestiului.

Vineri aflu ca sunt repartizat in prima mansa in subgrupa ce va pleca a doua la start cu o intarziere de 5 minute si voi pescui in sectorul 2, sectorul de la barajul Gurbanesti. Sambata dimineata, la start, nu aveam o strategie de atacare a zonei de concurs. Aveam ceva informatii de la prieteni, din hartile vechi dinaintea formari barajului, asa ca mi-au trecut prin minte 2-3 posibile locuri unde sa incep concursul. Odata plecata prima subgrupa, incetul cu incetul emotiile imi cresteau pe masura ce locurile vizate de mine se epuizau. Spre surprinderea mea, locul care l-as fi abordat prima data era liber, asa ca am plecat in tromba spre acel loc si in cele din urma am ancorat fericit!
Din primele lansari am realizat ca este un loc promitator, apa de 2.5 – 3 m, substratul tare, iar la circa 20m de barca un brau de bolovani ce se intindeau de la mal la 30m in larg.  In primele 3 ore aduc la barca 3 salai punctabili si nenumarati in jurul a 25 cm! Vazand ca prin sector se tot perindau concurenti, ma ambitionez si raman pe loc, dar fara rezultat. Fluierul de final imi aduce un nesperat loc 8 in mansa si sansa de a spera inca la un loc bun.
Duminica, am plecat in prima subgrupa pe sectorul 1 si am tintit zona dintre stadion si mal. Am periat aproape fiecare centimetru timp de o ora  fara nici un rezultat, nici macar un biban. Am observat un loc liber pe platoul de dupa buduroi si in cateva minute, datorita motorului termic m-am “teleportat”, pe acest loc. Din primele lansari am reusit sa aduc pana aproape de barca un salau punctabil si nesansa a facut sa il scap la minciog. Nu am dezarmat, ci motivat de faptul ca pesti erau prezenti, am continuat. Ceva insa nu a mers! Am avut in bat 7 salai punctabili din care nu am reusit sa pun pe agrafe decat 3. In finalul mansei am prins si catva bibani babai marca inregistrata de Sarulesti, ce mai m-au dezmortit.
Dupa afisarea clasamentului pe mansa constat ca sunt pe 10 in grupa si ca cu cei 4 salai pierduti puteam urca pe locul 2 sau 3 in mansa.


Analizand la rece, pesti pierduti au atacat naluca in aproprierea barcii, lucru ce nu mi-a permis sa intep foarte bine, iar lor sa nu absoarba naluca datorita firului textil. Poate….poate daca eram inspirat sa folosesc monofilament, alta era clasarea mea in finalul concursului.
Dupa afisarea clasamentului final, aflu ca sunt pe un loc 8 la general, ce ma onoreaza si ma obliga in continuare la prestatii pe masura.
In final ma declar multumit, am reusit sa strang o gramada de puncte in clasament, de informatii despre pescuitul de competitie, ce cu siguranta imi vor fi de folos in continuare.
Felicitari castigatorilor, organizatorilor si tuturor concurentilor, a fost un concurs reusit, atmosfera placuta, berica, mancarica (calda) si premii pe masura.

4 Comments

    presupun ca articolul e scris de Silviu …sau Liviu …sau si Vlad nu ?…felicitari

  • aproape de toti……urmeaza sa mai adaugam si poze

  • felicitari :)

  • Felicitări si tie Vlad!

Leave a Reply