Provocarea croată

Ştiut fiind ca internetul are şi parţile lui bune, îl mănâncă tastatura pe amicul liviu _strong şi ne da de ştire ca se pregătesc evenimente şi pe alte meleaguri. Lăsând deoparte încrâncenările fără rost din campionatul intern îmi îndrept atenţia spre mirificul link de net şi conchid.

La sfârşitul lui mai în Croaţia are loc un concurs de pescuit la răpitori cu momeli artificiale  la care şi-au anunţat prezenta 8 naţiuni printre care şi România. Punctând doar stiuca şi somnul am considerat ca este o provocare şi alături de prietenul Robert Boanta (aka Boilies pentru cunoscători) am hotărât sa facem echipa. Evident nu suntem singuri si ii avem pe Serbanescu Florian aka Shonel şi Predescu Ion aka Doctoru într-o alta echipa, fraţii Sofonea (Bogdan şi Mishu) alături de ei plus un tandem de prieteni format din Bogdan şi Dorian cu care vom purcede astfel într-un grup deocamdată de 4 echipe spre mustăţile somnilor din lacul Vrana, la Pakostane.

În concurs vor puncta cum spuneam numai somnul şi ştiuca diferenţiat, adică stiuca de 40 cm=40 de puncte şi în continuare 1cm=1punct iar în cazul somnului de la 40 cm=20 de puncte şi în continuare 1cm=0,5 puncte ( mm? Suna cunoscut ? De vreo 2 ani aţi auzit asta ? No problemmo … keep on fishing …).

Dacă ar fi sa trag o concluzie, şi în acest caz, pot spune doar ca iată la alţii se poate … da se poate ceea ce pentru noi în campionat a fost fie prea greu de făcut clasamentul, fie prea complicat de înţeles şi astfel ne chinuim sa prindem peştii noştri fără probleme .

Lacul de concurs am înţeles, din discuţiile mele cu vicepreşedintele IFC, Ante RASIC, ca dispune de o suprafaţa de 32 de km pătraţi, cu mult peste, pescuitul pe aceasta pista fiind strict catch&release şi dispunând după spusele lui Ante de ştiuci de pana la 15kg şi somn de chiar şi 100de kg.

Un fapt interesant va fi pescuitul în fiecare prima ora a fiecărei zile de concurs cu momeli din partea sponsorilor :

„RUMA”de la ORKA

„IDRA” de la KARLOVICI

„MONARCH DOK” de la VINKOVCI.

Toate fotografiile sunt din conţinutul paginii de FaceBook al International Fishing Club – camp Pakostane

Astfel alături de alte 36 de echipe din Bosnia – Herţegovina, Suedia, Olanda, Slovenia, Serbia dar si echipa naţională a Croaţiei, vom purcede în Croaţia, spre lacul Vrana de la Pakostane de unde, sper, sa ne întoarcem în primul rand cu mai multi prieteni şi mai ales sănătoşi …

Ovidiu 14

15 Comments

  Fratilor… o sa va tin pumnii si FIR INTINS!

  Sper ca in anii urmatori sa ajung si eu pe acolo.

 • 14! Eu zic sa iei o piatră în gură că e primul articol pentru site-ul nostru pe care îl scrii!

 • 14 l-a scris ? nu cred …de unde stii :?:P

 • Altul era mesajul …

 • …siguuur…la cate mesaje am transmis eu deja faceam blog in top 10

 • Mascota parca seamana putin cu Vio!

 • 😮 😮 😮

 • Domn’ Puyol, mai baga o echipa in Aventura de 200 kg forta Liviu si Viorel! Si spune-le ca cea din urma e cea mai strong!

 • s-a marcat
  echipa strong boys , alaturi de big brothers

 • pfff…cand ma gandesc ca as’vara am trecut la cativa km de balta aia…
  Va urez inca de pe-acu,
  Fire zmucite! 😀

 • s-au alaturat,cum era normal,si scormonitorul site-urilor
  adica Liviu Voicu(aka liviu_strong) si Viorel Marin(aka mosu).Avem deja 5 echipe,a sasea este in pregatire!

 • Echipe inscrise in concurs:

  http://www.wallertours.com/en/ifc-event

 • Nu prea au nimerit aia numele 😛

 • mah ce naiba, toti romanii is CPR-isti la concursu asta? :)
  boanta am inteles ca s-a transferat la schimb cu adelin, da misu , chiar si misu?

 • rares este o greseala din partea lor eu le-am trimis ceva dar nu au editat pentru Sofonea este Drill team , sponsor Daiwa …Boanta este in continuare si va ramane la WSB sponsor Cabelas , …scuze…au zis ca vor corecta

Leave a Reply