OPEN ! Here we come

S-a terminat! De la anul o iau de la inceput … împreună Adelin şi Viorel. Viorel v-a avea cel mai mult de indurat. Prea a făcut mişto tot anul de Doctoru … Eu as fi de acord să trecem din nou la o singura Divizie. Încerc să-l conving pe Doctoru … dar nu cred ca vrea.
Ovidiu merita felicitat pentru anul bun pe care l-a avut si pentru locul 11 pe care la ocupat in clasamentul Campionatului Naţional de Spinning, ediţia 2010.
Dar sa vedem ce s-a intamplat la Sarulesti: a gastigat Aryf, pe doi Chaby, pe trei Somesan, campion e Laurentiu Andronic (sincere felicitari, este unul dintre cei mai tari pescari pe care il cunosc eu) iar in lot au mai intrat Paco, Somesan, Vlasin, Bradatan (marea surpriza!) si Anghelina. Un lot valoros ce va reprezenta excelent Romania la Campionatele Mondiale de Pescuit din Italia in anul urmator.
Ce am facut noi? Pai sa vedem!

MANSA 1
Informatiile detinute de mine aduceau ceva nefiresc petnru Sarulesti: se prinde prost si foarte prost. Sa fie oare posibil sa fugim de gherla pe Sarulesti?
Cu panica aceasta am inceput concursul. La start m-am indreptat pe locurile pe care anul trecut am avut ceva rezultate. Stau putin pe locul initial apoi ma repozitionez. Prima aruncare si un tac sanatos imi pune sangele in miscare. Un salau de 55 cm sta ancorat bine in agrafa. M-am linistit … cel putin nu o sa dau gherla mansa asta. Dar mai e una. Insist pe locul minune. Cred ca era un singur salua acolo si eu l-am prins. Ma repozitionez pe alte locuri. Degeaba.
Gasesc un loc intre ceea ce pare a fi doua ziduri. Schimb naluca: jigg 14 g (nr.1/0) si Kopita 5 cm, culoare rosu snageriu cu gliter. In cateva lanseuri pun alaturi de primul salaul alti doi. Apoi pauza. Apoi din nou activitate. Insa atacurile au loc prea aproape de ziduri si driluri se finalizeaza rapid cu taierea firului. De vre-o 5-6 ori.
Renunt la loc si plec pe locul de sub sat care anul trecut mia- adus 9 salai si un loc 2 in mansa. E ocupat! Il pandesc … la bolovanii de sub sat e activitate … prea e multa lume. Tot nu pleaca omul de pe loc … si nu sta bine … dar insista. Final de mansa. Sper la un rezultat bun totusi cu 3 pesti. La masuratoare sper degeaba: locul 9. Dar nu disper! Mai am sperante macar la un loc onorabil.
Ovidiu prinde 2 salai si ocupa locul 13 in mansa, Viorel unul singur si ajunge doar pe locul 18. In sectorul 1 Adelin prinde ca si mine 3 bucati dar ocupa doar locul 14.
Rezultatul nu e rau dar ma ingrijoreaza alta informatie: s-a prins excelent la malul inalt din sectorul 1. Ceea ce inseamna ca posesorii de motoare puternice vor da navala pe locul meu favorit iar eu puteam ramane pe din-afara!

MANŞA 2
In ultimul minut inainte de start decid sa renunt la asaltul spre malul inalt si pariez pe Carpa Rosie. Mare greseala. Liniste si pustiu! Incerc in livada … tot asa. Malul inalt e ocupat in totalitatea … mi-ar fi prins bine un Torqueedo!
Primul golf de sub malul inalt insa e partial liber … ma ancorez si incep sa sondel metodic metru cu metru pragul al doilea care coboara de la 1 metru la 4 metri. Nimic sau aproape nimic … ma repozitionez in stanga punctului de masurare pe acelasi prag. Un tzac sanatos imi readuce aminte de sezantia unui drill. E frumos. 53 de cm. Timp de o ora mai capturez un salau, mai scap unul de peste 55cm, mai raman fara coz la creo 4-5 plastice. Sunt insa nervos de cel scapat la barca dintr-o greseala de amator! Apoi liniste … moarte clinica. Cineva a sunat evacuarea si au mai ramas doar jiggurile noastre in zona.
Schim locul. Ma repozitionez. Iar schimb locul. Am ceva activitate pe un prag in dreapta locului de start. Anemic si neconcretizata cu vre-o captura de masura. Cu jumatate de ora inainte de final ma duc in locul care mi-a adus cele 2 capturi plus cel scapat. Finalul de mansa ma prinde gandindu-ma cat de important a fost salau ala si cum o sa fie la Open.
Vine si clasamentul … mai urcam un loc in mansa. Asa am ocupat locul 15 in mansa si x la general. Ovidiu masoara 6 salai si ocupa locul 4 in mansa si 15 la general. Viorel are si el doua bucati dar mai mici ca ale mele si are un loc exact sub mine (adica 16) si 37 la general. In sectorul celalalt Adelin cu 3 pesti are un loc 10 clasandu-se in final cu un loc deasupra mea adica pe 25.

GÂNDURI DE FINAL
Robert Boanta (vicecampion), Adelin (cel mai bun debutant 2008), Gabi  Judet (cel mai bun debutant 2009), Sorin Lazea, Mircea Ciobanu (campion national 2005), Vali Stratonov, Gabi Udila, Eugen Cozma, Dan Iercosan (locul 3 – Valea Argovei si locul 4 – Siriu) sunt doar cateva nume care de la anul vor incepe din nou drumul spre Divizia Master. Da si eu la fel. O sa fie greu dar trebuie sa o facem si pe asta.
La concluzii privind anul competitional 2010 inca nu am ajuns … inca nu imi vine sa cred ca nu am reusit sa raman in Divizia Master … dar asta … esecul mi se datoreaza in totalitate si tot eu trebuie sa gasesc solutia.
Pana atunci sa tinem pumnii loturilor ce vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial De Spining Din Barca (din Lituania) si la Campionatul Mondial De Bass (din Portugalia). Gyorg va face parte din ambele loturi!

2 Comments

    Am mai zis, imediat dupa ce m-am taiat cu lama 😛 : e mai fain la Open, nu sunt atatia muscatori de buci :))

  • Leba tata! Nu le poţi avea pe toate. Dar nivelul competiţiei se vedea mai ridicat în MASTER. Deşi cred ca va fi foarte greu şi în OPEN.

Leave a Reply