Drumul salailor de protocol – ultima confruntare

Pe acumularea Valea Argovei, avea sa se desfasoare ultima etapa din Campionatul National de Spinning – Aventuri la Pescuit – Divizia Open. O ultima etapa ce avea sa desemneze cei mai buni 20 sportivi, ce vor promova in 2011 in Divizia Master.
In urma antrenamentelor efectuate in ultima perioada prevedeam a avea un concurs foarte greu, datorita faptului ca salaii punctabili nu erau prezenti pe zona de concurs. Nici unul dintre noi nu ne-am putut face o idee in privinta localizarii salaului, a modului de hranire si a comportamentului acestuia pe timpul zilei. Cu alte cuvinte plecam la lupta doar cu speranta ca in timpul concursului vom reusi sa punctam si motivati de faptul ca in aceasta editie la fiecare etapa Open am avut cate un reprezentant al clubului pe podium, fapt ce ne dadea speranta.
La sedinta tehnica dupa stabilerea grupelor si a sectoarelor aveam sa incepem concursul astfel : Grupa A, Sectorul 1 : MelculBeat, Manu ; Grupa B, Sectorul 2 : Doctoru, Darkangel, Nica, LiviuStrong.

Sambata in prima zi de concurs se anunta o vreme foarte buna fara vant si destul de cald cu temperaturi ce urcau la 28 de grade la amiaza. Pe sectorul 1 MelculBeat si Manu au inceput concursul in zona Silistea. Dupa un pescuit de tatonare rezultatele se lasau asteptate. Dupa mai multe incercari la Statia de pompare fara rezultate, gasesc salai pe un platoul cu apa de 1 metru.

In final Melculbeat reuseste sa prinda 9 salai cu care se claseaza pe locul 8 in grupa A, Manu prinde 4 salai si se claseaza pe locul 19.

In grupa B, Doctoru pescuieste in aproprierea insulei de stuf pe un loc gasit la antrenament cu apa mica, loc ce nu il mai paraseste pana in final reusind sa prinda 9 salai, clasandu-se pe locul 4 in grupa B. Nica tatoneaza mai multe locuri, in cele din urma gaseste un platou unde reuseste sa prinda 6 salai, clasandu-se pe locul 8 in Grupa B. Eu (Liviustrong) nu am prins loc « la tava » si am reusit cu greu sa scobesc 2 salai punctabili cu care m-am clasat pe locul 23 in mansa. Darkangel, nu a prins o zi buna, nu a reusit sa se regaseasca si nu a punctat in mansa, lucru ce a ales sa il faca si a doua zi abandonand concursul.
Duminica a doua zi de concurs, avea sa aduca schimbari majore, vant, innorat si destul de frig , capturi mult mai putine decat in prima zi.
In grupa A pe sectorul 2, Melculbeat tatoneaza sectorul, apa mare, apa mica, dar in cele din urma reuseste sa prinda un salau punctabil si termina grupa pe locul 7 . Manu euforic dupa cei 4 salai prinsi in prima zi , nu reuseste sa mai prinda nimic si termina grupa pe pozitia 16-31.
In Grupa B, pe sectorul 1, Doctoru’ si eu (Liviustrong) prindem cate un loc la Tribuna 0 si reusim sa punctam si sa terminam mansa astfel : Doctoru’ (mai nou, zis si CREATURA dupa acest concurs) prinde 6 salai si ocupa locul 1 in mansa.

Eu prind 5 salai si termin mansa pe locul 3.

Nica alege sa pescuiasca in zona platoului de la plopi, nereusind sa prinda nimic si terminand mansa pe locul 14-30.
Dupa afisarea rezultatelor finale, cu mare bucurie aflam ca nici de aceasta data nu am dezamagit culorile clubului si am reusit o noua clasare pe podium prin Doctoru’ ce reuseste sa prinda locul 3 si prin castigarea unui premiu special Anglers 21 de catre mine (Liviustrong).

Rezultatele finale arata astfel :

1. Dan Banu
2. Radu Cristian
3. Ion Predescu
4. Bogdan Doncea
5. Vasile Popescu
Anglers21. Liviu Voicu
CMMC. Mircea Pintea
………………..
10. Marius Paul
21. Liviu Voicu
26. Stefan Degeratu
45. Marian Manea
56-58. Laurentiu Bratu

In urma acestor rezultate si dupa intocmirea clasamentului final al Diviziei Open, s-au clasat in primii 20 si au promovat in Divizia Master 2011 urmatorii :

2. Ion Predescu – 80 puncte
9. Marius Paul – 57 puncte
12. Laurentiu Bratu – 44 puncte
15. Lucian Constantin – 43 puncte
16. Stefan Degeratu – 37 puncte

si speram ca vor promova in urmatoarea editie :

27. Silviu Neagu – 29 puncte
29. Ersilian Popa – 28 puncte
55. Liviu Voicu – 10 puncte
56. Ionut Stefan – 9 puncte
69. Valentin Sorescu
82. Marian Manea
90. Florian Serbanescu

Leave a Reply