Campionatul Mondial de Spinning | Croaţia 2010 | Ziua 1

O noua zi, program şi mai încărcat.
Mic dejun la ora 7. De la orele 9 pana după-masă program special de vizita a parcului national Krka (plimbare cu barca pe insula Visovac, cercetat împrejurimile, poze la cascada din parc, holbat la clenii dresaţi, prânz).
Cu siguranţa am rămas mai mult decât impresionaţi de infrastructura existenta în acest parc, fiind departe de orice aşteptări cu un peisaj de gura casca la fiecare metru.
Foarte greu ne-a abţinut sa ţinem lansetele în maşină, peşti fiind la tot pasul (preponderent clean).

img_2936

img_2942

img_2956

img_2966

img_2973

img_2984

img_2999

Reusim sa ne strangem pe la ora 15-16 pentru a ne deplasa la orice apa care tine pastrav. Din pacate rezultatele au fost sub asteptari, cu pesti mici sau chiar deloc. Concluzii irelevante pentru concurs.

img_3007

img_3058

img_3061

cimg1672

img_3088

img_3159

img_3160

La ora 20 ne strângem la masa pentru a dezbate detaliile şedinţei căpitanilor, unde s-au clarificat foarte multe chestiuni legate de regulament şi de nălucile folosite de unele dintre echipe în antrenamente.
Aflam ca aproape toate echipele aveau întrebări legate de ce şi cum au voie sau nu sa pescuiască anumite năluci moi… Este voie cu năluci soft doar montate pe jig normal, fără monturi Carolina, Texas sau DropShot. Toţi au prezentat creaturi soft de mici dimensiuni armate cu jiguri uşoare, în special pentru a afla dacă au voie sa le pescuiască sau nu. Pentru noi aceste năluci încă nu au dat randament pe aceste ape limpezi, cel puţin nu în afara zonei de concurs, zona unde predomina păstrăvul indigen (zona de concurs este puternic populata cu păstrăv curcubeu pe perioada desfăşurării acestei competiţii).
Manşele vor fi de câte 3 ore, concurenţii petrecând 45min pe fiecare sector. Pista este alcătuită din 4 sectoare a cate 26 de standuri fiecare. Participa 13 naţiuni cu cate 4 titulari fiecare. Înseamnă ca fiecare naţiune va avea cel mult un concurent pe sector, acesta putând sa îşi schimbe standul după plac, cu condiţia ca acesta sa nu fie ocupat de un alt concurent (vor fi în permanenta 13 standuri libere, fiind 13 concurenţi împărţiţi pe 26 de standuri). Se trage la sorti doar ordinea de ocupare a standurilor, aceasta fiind la libera alegere a concurentului, din nou… cu condiţia ca acesta sa nu fie ocupat în prealabil de un concurent care a avut dreptul de a alege un stand înaintea sa.
La fiecare 45 de minute concurentul trece în sectorul următor, ocupând standul dorit după putinţă (ar fi mers nişte antrenamente de ştachetă off-road), în asa fel încât şi sâmbăta şi duminica toţi concurenţii sa pescuiască în aceste 3 ore pe toate sectoarele.
Punctează toate speciile de răpitori indiferent de mărime, orice peste însemnând 1 punct. Mai pe scurt… mărimea peştelui este irelevanta în aceasta competiţie mondiala. Regulamentul este pe atât de ciudat pe cat pare, dar acestea sunt regulile pentru toţi participanţii. Dacă pestele nu are nici un cârlig în cavitatea bucala acesta nu va puncta.
Maine (vineri 28 Mai 2010) are loc antrenamentul oficial, cu o durata de 3 ore. Acesta începe la ora 9. Va fi datoria căpitanilor sa informeze lotul de isprăvile celorlalte naţiuni, urmând însemnarea celor mai bune zone din fiecare sector.

Articol preluat de pe www.lrs.ro/blog
Autor: Andrei SAVA

Leave a Reply