1+1 = Locul 1 – Liviu Voicu

Abia venit de la antrenamentul premergator Campionatului Mondial de pescuit cu naluci din barca ce se va desfasura in perioada 12-13.10.2013 in Enniskillen, Irlanda, primesc un telefon de la colegul de club.
Rizea: Ce faci colegul … ne vedem pe Vale … da?
Eu: Sunt obosit si nu prea am chef de Vale … nu am fost nici la antrenament … am auzit ca nu prea se prinde … nu cred ca are rost sa vin!
Rizea: Hai ma lasa … vino!
Eu: Bine … m-ai convins … hai ca vin!
Si uite asa am ajuns eu la Cupa Valea Argovei 2013 – Divizia Master, etapa a V-a in cadrul Campionatului National de Spinning din Barca Newmarkt 2013. Convins de Rizea sa vin la concurs si de faptul ca salaul este pestele de concurs pe mana mea (la concursuri de salau am reusit sa obtin cele mai bune rezultate de pana acum din cariera) ajung in Valea Argovei mai relaxat ca niciodata. Eram exact ca la examenele din timpul facultati, cand invatam….eram stresat, cand nu invatam…nu aveam nici un stres, era clar ca nu iau examenul!

Am inceput prima mansa pe sectorul 1, in zona plopilor.
1+1.3
La start, toti concurentii care s-au antrenat pe Vale au pornit in tromba catre zona “la nuci”, unde am aflat ulterior ca s-a prins destul de bine in antrenamente. In zona respectiva nu incap prea multe barci….asa ca a trebuit sa iau in calcul alte variante. Cea mai apropiata zona “fierbite” era la stepi.
1+1.2
Am ajuns primul … nici nu aveam cum sa nu ajung primul pe loc din moment ce am fost urmat doar de doi sportivi: Sergiu Benche – cu motor electric si de Zamfir Gabriel – la vasle! Incet, incet am tot schimbat naluci, gramaje si prezentari. Nu am sa detaliez acum partea tehnica reusitei mele ci intr-un articol urmator, am sa spun doar ca nu a fost doar noroc asa cum afirma cineva pe forum … a contat foarte mult tehnica, ce in finalul mansei mi-a adus un loc 1 cu 10 salai.
Un campion!
Duminica in a doua zi de concurs, pe sectorul 2, in zona Frasinet, la start, am fost depasit de 4 barci, asa ca am renuntat sa merg mai departe … convins de faptul ca toti se vor duce in zona unde Sever Grosu castigase mansa in sectorul lui cu 6 salai cu o zi inainte.

1+1.1
M-am oprit in apropierea startului, in malul inalt unde cu un an in urma s-a prins foarte bine. Timp de o ora si jumatate am pescuit in acea zona fara sa am niciun atac, nici macar salai nepunctabili … nimic!
In cele din urma am plecat spre un alt loc. Am avut placuta surpriza sa constat ca in locul in care Sever castiga prima mansa pe sectorul lui, pescuia doar Onofrei. Asa ca am sondat zona si am gasit o structura ce promitea. Dupa o ora de pescuit, rezultatele erau aceleasi…..zero…..am plecat mai departe intr-un alt loc.
Si in acest loc, acelasi rezultat….zero. Vantul si ploaia ce ne-a insotit aproape toata ziua de Duminica, parca erau din ce in ce mai puternice, asa ca m-am hotarat sa revin in locul anterior, unde eram mai ferit de vant. Atac locul dintr-o alta pozitie…..si din primele 10 lanseuri, aduc la barca 2 salai punctabili! Gata….eram linistit! Aproape de finalul mansei, intr-un moment cand doream mai mult ca niciodata sa se termine concursul, am un atac hotarat si mai punctez cu un salau. Cu cei trei salai castig si mansa II. Daca un loc 1 intr-o mansa poate fi noroc sau intamplare, cu siguranta doua manse castigate nu este deloc o intamplare! Cu cele doua manse castigate, reusec in final sa imi asigur cu lejeritate castigarea Cupei Valea Argovei in cadrul Diviziei Master 2013.

Locul 1: Liviu Voicu – CPR
Locul 2: Sever Grosu – Predator
Locul 3: Cristi Dragota – Transilvania Pike
CMMC : Sorin Buculei – BSC

Podium VA2013Master
Etapa de la Valea Argovei, a fost si ultima din Campionatul 2013 si a desemnat noul Campion National si Lotul National pentru 2014:
Campion National : Eugen German
Vicecampion National: Petre German
Membru Lot National: Sabin Buzatu
Membru Lot National: Cristian Anghelina
Membru Lot National: Cristi Dragota
Lot National 2014
Felicitari tuturor participantilor la acest Campionat, albitrilor, sponsorilor, organizatorilor (2) si castigatorilor.
PS. Multumesc pentru foto lui Sergiu Benche pentru pozele de pe apa si lui Andy Arif pentru cele de la
festivitatea de premiere.
Nu in ultimul rand ii multumesc si lui Crist Rizea care m-a convins sa particip la aceasta etapa!

4 Comments

    Felicitari Liviu,
    Din ce am citit , o intamplare a fost ca ai ajuns la concurs nu ca l-ai si castigat :).

  • Multumesc Leo! Daca nu participam….nu prindeam!

  • Ca Danemarca la europenele din ’92 :) Felicitari Liviu!

  • Multumesc Andrei! Sper ca si al Mondiale sa facem o figura frumoasa!

Leave a Reply