World Predator Classic 2014

ross_honey_dsc_2651Ross HONEY, omul din spatele brand-ului Angling Spirit, aduce iubitorilor de competiții un nou eveniment: World Predator Classic. Pentru cine nu știe deja aceeași companie este responsabila de World Carp Classic (organizata din 1998) precum și de World Catfish Classic (competiție ce, din păcate, a fost anulata în acest an din motive interesante: incapacitatea autorităților locale de controla masacrarea populației de somn de pe râul Ebru și de a controla deversarea în apele fluviului a unor cantități importante de gunoi … parca am mai auzit genul asta de probleme).

World Predator Classic este o competiție internațională ce se va desfășura în perioada 20-22 iunie 2014 în orașul Hellevoetsluis (la sud de Rotterdam, Olanda) pe o pista numita Haringvliet (este de fapt un estuar la Marea Nordului ce face parte din complexul deltaic Rhine-Meuse) . Competiția este una de tip Open, organizata pe echipe de doi pescari ce vor pescuit din bărci. Pescuitul se va desfășura în sistem strict Catch & Release precum si cu respectarea celor mai bune practici pentru protejarea petilor a mediului. Punctajul se va stabili in urma măsurării peștilor (si nu a cântăririi lor) iar câștigătorul va fi cel care va acumula cele mai multe puncte pentru ca va exista un sistem ponderat de punctare a fiecare specii în parte precum și o lista a speciilor ce punctează în competiție.

Evenimentul va beneficia, ca de altfel toate evenimentele din seria World Classic, de toate elementele unui adevărat spectacol: ceremonia de deschidere și închidere ce vor începe cu o parada a drapelurilor sportivilor din statelor participante, startul competiției se va da in fiecare dimineata printr-o salva de tun, imagini în timp real vor fi proiectate un ecran gigant precum și prin intermediul internetului, in timpul zile sponsorii și partenerii își vor prezenta produsele proprii iar seara vor avea loc concerte rock.

Vestea este excelenta și pentru noi pentru ca apare o noua varianta de competiție (e adevărat OPEN dar nu mai puțin importanta însă) la Campionatul Mondial de Spinning din Barca, în condițiile în care relațiile cu AGVPS-ul sunt cam încordate. Astfel încât o competiție care nu propune doar medalii și trofee, venind și cu premii substanțiale, poate surâde loturilor naționale de spinning selectate de competițiile LRS.

Mai multe detalii vor apărea pe site-ul: http://www.worldpredatorclassic.com/

2 Comments

    Foarte interesant! Sunt curios cat este taxa de inscriere!

  • Pai nu cred ca este mai mare decît la CM FIPSed. Cel puțin la prima ediție. Cred însă ca închirierea bărcii o sa fie cam scumpa.

Leave a Reply