CNSM13 – prima etapa … una dezamăgitoare!

În perioada 1-2 iunie a avut loc prima etapa a Campionatului National de Spinning de pe Mal – ediția 2013. Desfășurat și în acest an pe legendara Valea Frumoasei, acest concurs avea toate premisele unui nou succes după reușitele anului trecut.

podiumClubul nostru a fost reprezentat de Cristi RIZEA, Lucian Constantin și subsemnatul. Cristi a ocupa la final locul 2 (la egalitate perfecta cu Cristi POPESCU – Aquamania) cu 6 capturi înregistrate în 5 manșe. Personal am ocupat, alături de alți 7 sportivi, locul 12 cu o singura captura înregistrată în 8 manșe. Practic am avut o singura manșa în care pestele a cooperat activ. Gyorg din păcate nu a reușit nici o captura situându-se astfel la finalul clasamentului.

Rezultatele excelente obținute anul trecut ne îndreptățeau sa speram la un nou succes. Dar din cauza lipsei unui suport real a RNP Romsilva (as putea spune ca de fapt au fost o serie de obstacole) totul s-a transformat într-un mic dezastru: 51 de capturi, o medie de 1,88 capturi/ concurent, doar 21 din 28 dintre concurenți au punctat, din care numai puțin de 11 concurenți doar cu un peste, maxiCNSM-et (18)mul de capturi fiind de 7 păstrăvi.

Concursul a fost câștigat de campionul național en-titre, Radu VLASIU – TPC urmat pe locul doi la egalitate perfecta de Cristian RIZEA – CsPR și Cristian POPESCU – Aquamania. Pe locul 4 termina fostul cmpion national Ionut MARINUC – BST urmat de actualul vicecampion național Sabin BUZATU – Aquamania.

Doresc sa mulțumesc sponsorilor care au susținut aceasta prima etapa si anume: ABREVIS (premii acordate primilor 3 clasați), New Idea Group si Genius Evo Concept (print și producție publicitara) precum și domnului Alexandru BELU care a susținut financiar popularea pistei cu pastrav. Mulțumesc de asemenea brigăzii de arbitrii a Asociației PESCAR CLUB 21.

Urmează o noua etapa. Însa Valea Frumoasei cred ca este pentru ultima oara când vede o competiție în acest an. Sau în alt an. Iar colaborarea cu RNP a intra într-o noua etapa: ignorare totala din partea cluburilor de spinning.  Ne vedem deci pe o noua pista la etapa a 2-a administrata de cineva cu mai mult interes altul decât cel personal.

Leave a Reply