Mexican stand-off

Mexican stand-off este o situație gen duel, tipica filmelor western, în care protagoniștii se amenințau reciproc. Practic fiecare are un pistol în tâmpla unui adversar și este amenințat de un alt adversar. Cine face prima miscare pierde. Pescuitul sportiv de competiție este astăzi într-un astfel de pat șahistic. Nimeni nu mai poate face o mișcare reala.

AGVPS-ul (păstorită de domnul dr.Șelaru) are certitudinea unui statut de membru fondator al federației internaționale, fiind practic singura organizație naționala care poate delega, în mod real, loturi reprezentative la campionate mondiale. Iar acest lucru nu se va schimba în timpul vieții mele. Dar AGVPS-ul nu are absolut nici un interes dar mai ales nici o implicare în organizarea unor campionate naționale . Excepție face poate pescuitul staționar. Care, deși are o istorie impresionanta, se zbate în lipsa de mijloace pentru susținerea competițiilor naționale și pentru delegarea loturilor la competiții internaționale și apreciază rezultate gen “nu am ieșit ultimii”. Într-un cuvânt impotenta tipica structurilor de stat, moștenita și de AGVPS, a fost transmisa acestui campionat care are un singur scop: “sa i se deie bani”.
Deși aportul de capital la campionatele naționale de spinning a fost si este nul (în 2012 LRS a cheltui pentru organizarea campionatelor naționale din barca și de pe mal precum și pentru delegarea a doua loturi naționale aproximativ 250.ooo lei, bani atrași de la sportivi sub forma de taxe dar și de la companii private sub forma de sponsorizări), AGVPS raportează la finalul anului împliniri mărețe, atât pescarilor români  dar mai ales forurilor internaționale. Chiar și asa AGVPS considera oportuna în acest moment încordarea relațiilor cu LRS și solicita aderarea acesteia la AGVPS, amenințând cu nedelegarea loturilor reprezentative selectare de actualul campionat național.

FRPS-ul (păstorită de domnul Popescu pe care internetul îl cunoaște sub mute denumiri dar în special ca Vrăjitorul din Oz) are o hârtie (eu personal până nu vad hârtia aia și fac un test grafologic, nu cred nimic), niște cluburi de carton, în care activează listele de sportivi (probabil listele sunt furate de la o asociație de proprietari) si mult tupeu sa “recupereze rezultate sportive ale pescuitului”. Trec peste personajul ridicol în care neocomunismul, clișeul, politicianismul și securismul izbesc retina și cea mai neantrenata. Enervant este modul total greșit și autist în care vede omulețul organizarea sistemului competițional. Este dovada suprema a lipsei de experienta reala în organizarea unor competiții de pescuit sportiv.
“Performanta pe banii cluburilor nu pe banii sportivului”Ștefan POPESCU.
In primul rand lui Năstase nu i-a luat clubul din care făcea parte o racheta tenis, echipament și chiloți … i-a luat ma-sa și ta-su. Poate, atunci când a arătat potențial, clubul l-a susținut parțial. Apoi nici un club nu poate susține în mod real un sportiv pentru ca valoarea echipamentului (un sportiv are nevoie de echipamente de cea mai buna calitate nu cu corturi RCO care se destramă la prima ploaie) întrece cu mult potențialul real al multor cluburi mult mai bogate din sporturi mult mai bine finanțate decât pescuitul sportiv. In al treilea rand ideea utopica ca în cluburi vor curge bani (fie de la stat fie de la sponsori) este ancorata doar într-o realitate interioara a domnului Popescu. In al patrulea rand nu trebuie decât sa ma uit la televizor sa vad ca multe cluburi de fotbal sunt (apogeul finanțării sportului în România) sunt în dificultăți financiare fără precedent. In al cincilea rand nu am nevoie de echipament pentru ca în primul rand pescuitul este un hobby pentru mine și abia după aceea un sport. Am echipamentul necesar înainte de a ma apuca de competiții. De unde trag o concluzie: pafarism, diletantism, habarnism !!!
Apoi cred ca ideea clasica a sportului, în care campionii își sacrificau copilăria și viata pentru a urca pe cea mai înaltă treapta a uni podium și a asculta imnul național, este depășită. Exista o ridicare fantastica o unor sporturi ce sunt mai mult considerate hobby-uri: poker, darts etc. Drept care sportivul modern nu are o viata și un program a unui sportiv în înțelesul clasic al termenului. El are un job și este sportiv doar în week-end. Pentru ca e

Si totuși cine este Ștefan POPESCU?
A fost președintele APS Alba. A dat în judecata pe toată lumea care ii stătea in calea visului sau suprem: sa vândă el permise de pescuit … doar el. După niște procese pierdute ajunge la concluzia ca APS Alba este o asociație prea mica pentru lupta sacu AGVPS-ul. Apare FNPSR si alte procese. Apoi lupta cu pescarii de competiție. Mai întâi pentru a le ridiculiza preocupările. Apoi pentru a prelua organizarea competițiilor sub auspiciile FNPSR, ca un nou front de lupta împotriva AGVPS. Alte procese pierdute dar și mazilirea sa din FNPSR, ii obliga pe domnul Popescu sa se orienteze către un nou proiect: Federație Sportiva. Dacă îl întreabă cineva ce a făcut o sa treacă direct la proiecte și planuri de viitor, într-un limbaj care dorește a epata dar doar plictisește. Si toate astea pentru un sigur lucru. O afacere de 2 milioane de euro anual: permisele de pescuit. Și mai e un fapt: e obsedat de distrugerea AGVPS!!! Sau mai bine spus frustrat !!! Oricum dacă ar fi sa pun pariu pe acest duel, eu as pune pariu pe domnul Șelaru.

Ce ar vrea domnul Popescu?
Sa ne încolonăm la ușa federației sale de apartament și sa ne căim ca ne-am îndoit de spiritul sau managerial de neînfrânt. Sa ii ducem toate realizările noastre și din nou sa ne căim ca nu am fost de acord cu el. Sa ne așezăm împrejurul lui și sa ii ascultam inepțiile de cum trebuie sa facem campionate naționale. Sa dărâmăm proiecte de ani de zile și sa aruncam la gunoi experienta aferenta. Pentru ca el le știe cel mai bine si are un nou concept. Deși el nu este nici pescar, nu a organizat decât un concurs a căror premii promise au fost plătite după ce a fost obligat de tribunal și în general nu poate spune decât ce va face niciodată ce a făcut!

LRS (pentru a vorbi doar de spinning) a pus la punct nu unul ci doua campionate naționale și deleagă doua loturi la campionatele mondiale de profil … totul pe banii sponsorilor atrași și pe cei ai sportivilor. A finanțat delegarea loturilor naționale la o serie de competiții internaționale de unde sportivii s-au întors cu medalii și rezultate excepționale. LRS a devenit cel mai puternic organizator de competiții de spinning din România pentru ca toți cei care mai organizează competiții, așteaptă publicarea calendarului competițional al LRS pentru a-și planifica propriile concursuri.

Cine e de vina de aceasta situație?
Personal îl învinuiesc pe domnul Victor Țăruș. După ce a fost ușuit afara din AGVPS pentru ca încerca sa îl sape pe Șelaru, pornește o lupta surda dar doar mediatica împotriva AGVPS și înființează o federație cu gândul de submina autoritatea AGVPS-ului în domeniu. Osul a fost însă prea mare și domnul Țăruș abandonează idea și proiectul. Blochează însă, inconștient sau nu, inițiativa oricui de înființare a unei federații. Pentru ca Ministerul Justiției nu poate elibera denumirea Federația Romana de Pescuit Sportiv altei formațiuni pentru ca domnul Țăruș înființate deja o federație cu denumire asemănătoare. Deși personal am vorbit în nenumărate rânduri o modalitate de colaborare pentru preluarea denumirii de partea corecta a baricadei, domnul Țăruș alege sa pupe inelul nasului și fuzionează cu federația domnului Popescu. De ce? Pentru ca, frustrat fiind de non-performanța revistei sale sărăcuțe și retrograde, găsește un țap ispășitor: sportivii și partenerii media (Aventuri la Pescuit, Super Pescar și Pescuitul pentru Toți). Asa ca a trădat! Chiar și așa Pescar Modern va rămâne în continuare o revista pe care putina lume o citea în 1995 și cu atât mai puțina astăzi. Oricum sportivii de spinning o sa boicoteze orice proiect ce are legătură cu persoana numita anterior.

Cine va face prima mișcare?
De fapt LRS a și făcut prima mișcare și organizează Campionatul National de Spinning din Barca și de pe Mal . Dar după cum îl știu eu pe Vrăjitor va face valuri internaționale fiind foarte posibil ca FIPSed sa nu mai permită accesul echipelor romanești la competiții pana la rezolvarea conflictelor interne. Adică ori cu el ori de loc.
Părerea mea personala este ca LRS este singura care are toate componentele unui campionat național: competiții și sportivi. Si nu are nevoie nici de FRPS (practicarea sportului este un drept constituțional și el poate fi practic reglementat sau nereglementat adică într-un sistem independent) și nici de AGVPS (multi campioni s-au saturat sa concureze pe medalii și titluri și considera competițiile private internaționale, dar care se joaca pe bani grei, mult mai apetisante).

Cine va pierde însă de aici?
In mod cert România. Pentru ca, din orgoliu, atât AGVPS cât și FRPS vor înființa pseudo-campioanate cu 5 sportivi în total și care se vor lupta sa reprezinte România la un campionat internațional. Si se vor lauda cu rezultate gen “nu am terminat ultimii”. În timp ce sportivii valoroși vor abandona competiția refuzând sa fie târâți în mocirla celor doua formațiuni.

Cum vad eu problema?
Ștefan POPESCU trebuie înlăturat de la șefia FRPS, FRPS semnează protocoale cu ligile de specialitate pentru organizarea campionatelor naționale iar AGVPS menținea protocoalele de reprezentare la competițiile internaționale. Cat de probabil este sa se întâmple acest lucru? Foarte improbabil. Pentru ca nihilismul celor doi pastori de hârtii prefera ca toate competițiile sportive de pescuit sa moara decât sa dea ciolanul din mana.

4 Comments

  Nu-l veti putea inlatura niciodata de la sefia FRPS,fiindca EL A INFIINTAT-O.EL A FINANTAT-O,EL O ORGANIZEAZA,si mai sunt destule pe care nu le stiti si care-l vor tine-acolo pan’la pensie zic eu…Mai vedem…No-ofense,e opinia mea,nu ma luati in bascalie pt. ea,ca n-aveti dreptul….

 • Prima chestie: esti pe site-ul nostru drept care nu imi spune ce drepturi avem.
  A doua chestie: pentru ca tu nu sti foarte multe chestii este motivul pentru care crezi ca Popescu stie ceva … nu e prost. E doar nebun.
  Cu finantarea iar nu sti ce spui. La fel si in chestiune de cat si ce stim noi.
  Cand Popescu dadea cu dreptu-n stangul si batea campii noi faceam campionate, organizam concursuri iar el nu stia care e diferenta intre o federatie si o federatie sportiva.
  De vazut iti spun eu ce o sa vezi: Popescu vrea administrarea apelor publice si incasarea banilor. Doar el. Pardon! Federatia din casa lui.

 • Asta se întâmplă când își dau cu părerea niște diletanți și ignoranți. Fac câteva observații, ca să probez cele afirmate mai sus.
  1. AGVPSR nu este membru fondator al CIPS, întrucât CIPS s-a constituit în anul 1952, iar Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Republica Populară Română s-a afiliat în anul 1957.
  2. Această asociație, persoană juridică de drept public, fiind înființată de comuniști prin Decretul 211/1948 după modelul sovietic, a dispărut în anul 1990 fiind desființată prin HG 983/1990 privind reorganizarea Ministerului Mediului sub autoritatea căruia funcționa.
  3. Tot această asociație comunistă a fost exclusă din rândul membrilor CIPS în anul 1974, pentru neplata cotizației.
  4. AGVPSR de după 1990 este o imensă excrocherie, când o ceată de băieți deștepți au înscris-o la Registrul Comerțuilui ca organizație cooperatistă, dizolvată la rândul ei prin Hotărâre judecătorească în anul 2008.
  5. Reînscrierea la CIPS s-a făcut în anul 1999, la cererea fostului vicepreședinte Dorel Hărșan, printr-un fals grosolan în declarații, prin care s-a solicitat reînscrierea AGVPSR, declarând că aceasta este federație sportivă națională, deși era înscrisă cum am spus la Registrul Comerțului.
  5. În 2000 apare înscrisă la RNONG un alt AGVPSR, ca asociație, dar care a uitat să se reorganizeze ca structură sportivă, decăzând din dretul de reprezentare al pescuitului sportiv din România.
  6. În ceea ce privește FRPS, aceasta a fost constituită conform legii, existând în acest sens hotărâri definitive și irevocabile ale instanțelor de judecată.
  7. Referirea la persoane cu care nu ai nici o tangență, reprezintă frustrarea unui bărbat nematurizat care se comportă ca și când cineva i-ar fi furat jucăria. Stau și mă întreb de ce LRS (la fel ca AGVPSR) nu s-a înregistrat ca federație, deși avea toate motivele să o facă.

 • 1-5. Pai cam asta e frustrarea ta: AGVPS. Dacă AGVPS nu era membru FIPSed (și este membru fondator FIPSed dar bați câmpii ca întotdeauna) nu aveai treaba cu federația sportiva de care ai prins brusc drag. Nu ești pescar dar mai ales nu ești pescar de competiție. Ei doar un politruc nenorocit care se crede mare manager și care responsabil de distrugerea multor lucruri în tara asta fără a construi ceva concret (doar gauri în bugete). Dacă te lasă cineva sa vorbești o sa îți descopere scopul: administrarea apelor publice de către tine.
  6. It ain’t over till the fat lady sings. La cat de mitoman ești eu nu cred nimic din ce spui tu … asa ca nu e nimic terminat.
  7. Macar eu sunt bărbat. Cat despre maturizare nu ști tu ce-i aia. Nu-i jucăria mea și nu a fost niciodată. E pasiunea mea … deci e mult mai serios. Dar vad ca asta consideri tu competiția: o jucărie.

  Problema ta însă este aceeași: ai avortat un rahat și acum te uiți la el și nu ști ce sa-i faci … sa-l mănânci? … sa-l mirosi? … sa dai vina pe altceva.
  In rest nu te mai întreba lucruri care nu te privesc.

Leave a Reply