Doi curcubei si un loc trei – Liviu Voicu

Profitand de o zi superba de primavara si de faptul ca puteam pescui pastrav intr-o perioada in care pescuitul la pastav pe ape publice este inchis, in data de 06.04.2013, am participat la concursul amical Cupa Curcubeu 2013.
Concursul a fost organizat de pastravaria Albestii de Arges, judet Arges si s-a desfasurat pe unul din bazinele de pamant al pastravariei.
Bazinul este populat cu pastrav curcubeu cu greutati intre 600 – 3000 grame.
Cu alte cuvnte erau toate conditiile pentru un pescuit de placere si multe driluri cu pastravi naravasi.
Planul a fost oarecum stricat de zilele ploioase premergatoare concursului, apa ce alimenteaza pastravaria venea puscata, tulbure, pamant. In bazin pastravi muscareau, dar datorita apei tulbure, nu vedeau naluca si nu o atacau.
A fost un pescuit foarte dificil si cine a avut mai mult noroc si naluci mai vizibile in apa tulbure, a prins. Pe mine personal m-a salvat clasica rotativa in culori fire tiger pescuita in pelicula luciului de apa, la care am reusit sa prind doi curcubei de 35 si 39 cm.
La finalul concursului clasamentul a aratat astfel:
Locul 1 – Vali Stratonov – 3 pastravi
Locul 2 – Florin Gaitanaru – 2 pastravi
Locul 3 – Liviu Voicu – 2 pastravi
Locul 4 – Liviu Trasca – 1 pastrav
, restul concurentilor nu au reusit sa puncteze.
Iata ce se poate sa dai gherla si in pastravarie si asta datorita doar conditiilor meteo. Sunt sigur ca daca apa ar fi fost limpede, toti participanti ar fi reusit sa puncteze.
Dar poate data viitoare, ca din spusele administratorului vor urma si alte editii. In final vreu sa multumesc organizatorilor, concurentilor si tuturor participantilor.
Cupa Curcubeu 2013_1

Cupa Curcubeu 2013_2

liviu Cupa Curcubeu

Cupa Curcubeu 2013_grup

Cupa Curcubeu 2013_locul III

Cupa Curcubeu 2013_trofeu loc 3

Leave a Reply