Valea Frumoasei-CNS Mal et1

Liviu Voicu:

Despre acest concurs pot spune ca a fost o experienta noua de neuitat. Dupa multe peripetii cu mari emotii, incepand de la transportarea pastravului si pana la popularea in zona de concurs, am reusit in seara zilei de Vineri sa ne relaxam la o bere si un gratar de nota 10.

Era un nou inceput, un Campionat nou de pescuit la spinning de pe mal, cu regulament asemanator cu cel de la FIPS-CIPS, ce urma sa se desfasoare in conditii asemanatoare cu concursurile de la Campionatul Mondial de pescuit la pastrav de pe mal.

Pentru mine a fost chiar o noutate, eram pentru prima data la un concurs de pescuit la spinning de la mal, cu atat mai mult cu cat nu am pescuit niciodata la pastrav pe rau.
Am incercat sa acumulez cat mai mult din informatiile si din experienta baietilor care au mai participat la Campionatul Mondial de pescuit la rapitori cu naluci artificiale de la mal.
M-am inarmat cu cele necesare: rotative,voblere, mini jiguri si diverse gume.

Am inceput prima mansa in sectorul B, ce oferea mai putine locuri promitatoare fata de sectorul A.
In primele doua manse nu am reusit sa prind nici un pastrav, cu toate ca pestele era in standurile batute de mine, dar ceva se intampla ori nu ii serveam eu naluca atractiv sa il fac sa atace, ori….ori. In mansa a doua am pescuit cu TRESTIAN,in standuri vecine, amandoi prezentam nalucile in fata pastravilor dar acestia refuzau sa atace. In mansa a treia, inainte de start, TRESTIAN in sopteste, ” Liviu, cred ca este mai bine sa pescuiesti in standuri unde nu mai vezi pesti, pentru ca acolo unde tu nu ii vezi nici ei nu or sa te vada”. Un sfat care mi-a schimbat total soarta in acest concurs. Multumesc TRESTIAN, inclusiv pentru cafeaua de dimineata! Dar sa revin la mansa a treia, gasesc un stand unde nu vedeam nici un peste!
Suna goarna ce marca inceperea pescuitului in mansa….si primul lanseu cu o rotativa Panther Martin de 3 grame, imi aduce si primul pastrav…dar ghinion il scap la minciog! Nu dezarmez si lansez ….si in sfarsit ajunge si primul pastrav in minciog, si al doilea si al treilea….si agat rotativa, o pierd si nu mai prind nimic. Dar e foarte bine, reusesc cu cei 3 pastravi sa ma clasez pe primul loc in mansa.
In cea de a patra mansa nu am mai reusit sa prind nimic. La finalul zilei sunt pe locul 10 in clasamentul general, dar mai erau inca 4 manse ce puteau sa ma aduca atat pe primul loc cat si pe ultimul loc.

In cea de a doua zi intru pe sectorul A, ce se dovedise mai productiv in capturi. Plec primul la start in prima mansa si ocup un loc mai bun in zona unei toplite. Pestii erau in zona , urmareau rotativa dar nu atacau, doar ma enervau. Am incercat voblere, dar aveam acelasi rezultat zero pesti.
Conform algoritmului de plecare, in cea de a doua mansa plec ultimul, si ma abitionez zicandu-mi in gand ca cei din urma vor fi cei dintai.

Trebuia sa fac o schimbare, nu aveam nici o idee, dar undeva intr-un stand mai indepartat observ un alt concurent ce reusete sa puncteze cu un pastrav prins pe jig cu o guma de culoare rosie. Asa ca mi-a venit inspiratia si am schimbat rotativa cu un soft de la Berkley – MICRO SPARKLE NYMPH 2,5 cm, culoarea Pink,
armat pe un microjig nr 6 de 2 grame. Nu dupa multe lansari simt in bat un tac, intep si aduc la minciog un pastrav foarte valoros in conditiile in care doar inca doi concurenti mai reusesc sa puncteze in mansa cu cate un pastrav.

In mansa a treia nu mai reusesc sa gasesc liber un stand bun si nu punctez. In cea de a patra mansa prind un stand promitator, ce oferea toate conditiile sa pescuiesc cu gume, cu apa mai lina, dar in care nu se vedea nici un peste. Incep sa pescuiesc cu rotativa Panther Martin de 3 grame, dupa cateva lansari de pe fundul cu grohotisi se ridica un pastrav, ataca rotativa dar rateaza si dispare. Trec pe mini voblere, nimic, simt ca pestele este acolo. Mai erau 15 minute din cele 45 cat dureaza o mansa, schimb si trec din nou pe guma Berkley – MICRO SPARKLE NYMPH, lansez si las naluca sa curga in aval spre zona unde am avut atac la rotativa. Naluca ajunge in zona fierbinte si…….si pastravul ataca, intep si reusesc sa punctez. Arbitrul ma vede, eliberez pestele, imi verifica naluca sa vada daca este debarbetata si in timp ce imi scria fisa, nu pierd timpul lansez si …..prind un alt pastrav, eliberez, arbitrul continua sa scrie in fisa, eu lansez si….prind un alt pastrav. Suna goarna de final de mansa si concurs, aflu ca mai este in sector inca un concurent cu trei pesti cu care impart primul loc in ultima mansa din sector. La final in clasamentul general reusesc sa mai urc inca doua pozitii, terminand concursul pe locul 8. Sunt bucuros ca am reusit sa prind in acest concurs 7 pastravi, dealtfel primii mei pesti capturati din aceasta specie.

A fost un concurs reusit din toate punctele de vedere, felicitari castigatorilor si participantilor, multe multumiri sponsorilor si celor ce s-au implicat si au depus eforturi pentru buna desfasurare a concursului. Sper in continuare ca acest gen de competitie sa creasca valoarea lotului reprezentativ.
In acest concurs am folosit un bat Berkley Puls Evo 2-8g, un fir de la Berkley Nanofil 0,08, rotative Panther Martin , micro softuri Berkley – MICRO SPARKLE NYMPH 2,5 cm armate pe microjiguri de 2g.
Leave a Reply