IFC PREDATOR , Croatia 2012 – Ovidiu RISTIVAN

Asteptat de un an de zile …pot spune inca de la incheierea primei editii …concursul din Croatia avea sa fie anul acesta piatra de incercare a psihicului meu.
Am plecat la drum cu prietenul Misu Sofonea de la Drill, urmand ca in Arad dupa o noapte de odihna sa ii asteptam pe Dorian si Gigi, formand astfel doua echipe, eu cu Dorian si Gigi cu Misu pentru o noua provocare croata.
Drumul a fost o placere cu atat mai mult cu cat am avut o noapte de odihna intermediara spre deosebire de cursa
nebuna de anul trecut de 1500 de km dintr-o strigare .
Toate bune pana la 100 km de destinatie cand apropierea de Dalmatia ne-a fost scurtcircuitata de un vant puternic ce a facut ca ultima portiune de autostrada sa fie inchisa si fiind obligati sa trecem muntii spre Adriatica pe drumul secundar .
N-ar fi fost o problema daca nu am fi fost intampinati pe langa rafalele de peste 80km/h de zapada…da, da :)) ningea si erau 2 grade cu plus .
Parfum ar spune unii dar am infrant si ne-am infiintat in Pakostane, o localitate micuta cocheta la stanga cu lacul Vrana si la dreapta cu Adriatica.
Evident ca plecasem cu gandul antrenamentelor mai devreme, scop ce foarte greu a fost atins din mai multe motive .
Primul impediment a fost vantul care a doua zi dimineata ne spulbera de pe malurile lacului facand imposibila intrarea pe apa .

Vant cumplit …
Misu suge burta ca iese photoshopata….!!!!
mda…antrenament?!!!!

Am facut barcile cu gandul si speranta ca totul isi va reveni. Greu in a treia zi am reusit sa iesim pe apa si la fel ca in urmatoarea si in dupa amiaza premergatoare concursului nu aveam sa simtim nici un atac cu atat mai putin sa prindem ceva .
Incercand sa ne explicam ce se intampla , am aflat ca de 8 luni nu plouase deloc, lacul a scazut cu mai bine de un metru iar salinitatea apei ( caci vorbim de un lac cu apa salmastra) crescuse de la 8-12% la ( dupa spusele administratorului rezervatiei Vrana) 40%!!!!!!!!!
Va inchipuiti cum am intrat in prima zi de concurs…..
Cautasem in antrenamente locurile ce anul trecut ne-au adus toate premiile din IFC 2011,…nimic…NIMIC!!!!!….disparuse si braul de iarba ce servea ca pavaza stiucii spre vanatoare … de structuri nu are rost sa mai vorbim in ligheanul de 3 m adancime …cap coada pe laterala de 2 km si lungimea de 12km.
Asadar…am purces sa zic asa la…pescuit(?)….
Cine merge in competitii stie ca cel mai greu concurs e acela unde nu se prinde nimic …sau ffff putin ….incercand sa raman concentrat pe toata durata mansei … am pescuit non stop si rasplata a venit cu 40 de minute inainte de finalul mansei .
Foloseam o irlandeza de la GIPO de 16 gr culoare aurie , incercand sa inving astfel vantul puternic si tulbureala generata de acesta .
Am agatat-o in ceva tare rau ,….a fost imposibil sa o mai scot asa ca am sacrificat-o …fericit intr-un fel ca gasisem ceva …CEVA…AGATATURA …era incredibil ..dar adevarat …am pus repede o alta struna si pentru ca aveam nevoie de ceva greu am folosit o lingura de la IDRA de aceasta data de 21 de gr cu nume parca predestinat pescarilor ….KK…..asta e ..
La numai 3 lanseuri in strig lui Dorian ….”O AM”….dril scurt de 20 de scunde si in minciog vine o cumatra de 70 cm .

Evident ca dupa adrenalina scursa in organism nu am mai simtit oboseala si fluturam ca bezmeticul steagul asteptand arbitrii sa vina , cu atat mai mult cu cat stiuca inghitise toata lingura , motiv pentru care am taiat firul lasandu-i piercing-ul pentru o vreme .


momentul adevarului…70 de centimetri batuti pe muchie .

No comment …cea mai scumpa stiuca ever ….

Nu-mi venea sa cred …dar era adevarat …o singura stiuca prinsa de 34 de oameni intr-o zi .
Si mai era si a mea …norocul , Fortuna zeita imi zambise clar fara prea multe tandreturi si foarte scurt .
Aveam sa castigam astfel prima zi de concurs si primul trofeu pentru “castigatorii primei zile ”

Premiul primei zile

Scenariul de a doua zi a continuat la fel dar fara zambete pentru nimeni si deci fara nici o captura .Daca nu punem si evidenta vizita inoportuna a pompierilor aeropurtati:))


Urma finalul care cred ca a fost piatra de incercare a nervilor nostri ….
Timp frumos, apa numai buna …start si …”sa trecem la ….treaba’…..numa ca treba ne-a ocolit si pe la ora 10, aud ca s-a prins o stiuca …deranj…corzile neuronale cantau un mars nebun in capul meu si incercam sa conctinui sa fiu acolo,,,la capatul firului langa naluca …doar doar..
N-a fost sa fie ..stateam totusi bine ..cu saptezeciul nostru …aflasem ca ei au 64.
La sfarsit intalnirea de la mijlocul lacului , pentru ca in incercarea de a gasi stiuca in ultima zi a trebuit sa ne mutam vreo 2 km sectorul, si bilantul pe apa …
Intreb ce si cum s-a prins si pustiul de la IFC care purta cu drag tricoul de la clubul nostru, zice in engleza lui …2 stiuci si o babuska ?( caras) …
Imi dadea cu virgula , stiam de o stiuka …asta zic oricum e binisor … aveam sa ma luminez la mal ….. era vorba de intreg concursul …nu de ziua respectiva …
Asadar 70 de cm de stiuca (scumpa rau…) avea sa ne aduca locul 1 in prima zi, cea mai mare captura si locul 1 pe podium.


Echipa de la Ponton 21 -Croatia , baieti super ok pe care ii cunoscusem la mondialele din Italia de anul trecut la pastrav, castigau locul 2 cu 64 de cm.

Ponton 21

Pentru locul 3 urma o tragere din caciula la biletele , compromis acceptat de toata lumea .
Mai erau in concurs 15 echipe din 17 asadar 15 bilete ….se trag 13 si nimeni nu reuseste sa traga locul 3, ca un facut a 14-a echipa ( am zis 14?) trage echipa lui Misu. Misu spunand ca el s-a antrenat la stiuca atata timp nu are mana facuta pe biletel si il lasa pe Gigi care pune manuta de bronz si scoate locul 3.
Incredibil -unii deja spun in spate : “Romanii castiga si daca nu prind nimic:)))”

Final fericit chiar daca a existat un singur peste care ne-a ajuns in masuratoarea arbitrilor .
Poate cea mai grea incercare prin care am trecut intr-un concurs din punct de vedere psihic , dar ajutat foarte
mult de experienta competitionala si mai ales , poate chiar in primu rand norocul …am infrant.

Cu ajutorul prietenilor de la Formax Store Forum, mai multe fotografii pe

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.413251055374025.95045.100000674015954&type=1&ref=notif&notif_t=like

Fir intins !!!!!

5 Comments

    Bravo! Felicitari baieti !

  • Pfffff, de poveste haiducia, zau asa! 😀
    Felicitari, bajeti, bravo!

  • Bravo 14 … si Sofonea asta mult kkt a manca de mic copil.

  • Excelent rezultat ! Un loc 1 castigat cu multa perseverenta.
    Bravo !!

  • Felicitari,se pare ca parteneriatul cu Gipo este de bun augur!

Leave a Reply