Pescuitul pentru toti – Stefan DINU

Nu pot decât să salut apariția unei noi publicații în peisajul îngust al revistelor de pescuit din România. Este un nou proiect a echipei Malin Mușatescu, Andy Arif si Andrei Vlădeanu … hai si băieții de la Drill că ne-am obișnuit deja cu ei si sunt simpatici. Și astfel România ajunge la un număr rezonabil de publicații pentru cei circa 5 milioane de pescari statistici.

Și pentru ca o noua publicație trebuie să lupte pentru a fi remarcata nu pot decât sa sper în ceva nou, inovativ si performant. Ceea ce este un câștig pentru cititori.

Dar sa trecem un pic la treaba. După câteva încercări am găsit-o si am cumpărat-o.

Titlul: este OK dar nu da pe spate. Si cred ca are de-a face cu declarația sub forma de editorial al lui Malin MUȘATESCU. Apoi este vorba de o revista bilunara … cred. Prețul de de aproape 20 lei o situează detașat drept ca cea mai scumpa revista de pescuit. Totuși pentru aproape 200 de pagini bilunare prețul devine mai mult decât rezonabil.

Coperta arata bine deși iese rapid în evidenta un posterior impresionant si asta doar asa ca sexul vinde. Reclama subțirică … cam 7 pagini. In rest referiri la produse si branduri. Dar subiectul este mai vast si o sa revin. Feelingul general este de revista glossy: multe poze + puțin text = nevasta-mea a concluzionat cu un ochi de expert: arata a COSMOPOLITAN.

Sa revenim însă la chestii serioase. Foarte serioase. Pentru ca am promis ca revin. Si revin la EDITORIAL. Care este un fel de declarație de intenție. Intenția de a nu mai repeta greșelile trecutului. Pentru ca oamenii care lucrează în domeniul asta au avut tupeul să-și facă din hobby o meserie. Din care sa facă bani, să-și plătească ratele, facturile, grădinița copilului. Și astfel pe lângă reclame si advertoriale au apărut articole cu plasare de produse si reclamă subliminală. Teste în care mulinetele de top nu aveau loc dar ieșeau învingătoare branduri în cel mai bun caz mediocre. Cititorul a ridicat o sprânceană si a renunțat sa mai cumpere revista. Iar banii veniți din vânzarea revistelor erau si mai puțini iar compromisul etic al ziaristului se adâncea. Dar asta pana acum. Când Malin ne promite ca nu vom mai citi decât lucruri pe bune.

Dar sa vedem ce articole avem în primul număr, secțiunea spinning:

 • Malin este într-o forma de zile mari, forma care a generat un număr considerabil de pagini si ii susține statutul de cel mai bun autor de gen din România (după părerea mea). Împreună cu Cristi Albu diseca 4 năluci top-water într-un articol intitulat “Știuca la firul ierbii”. Apoi împreună cu Andy Arif radiografiază la propriu 5 glidere sinking. Un al articol care mi s-a părut interesant este “La șalău – made in România”. La capitolul recomandări se trec în revista trei răspunsuri la întrebarea: “La avat în aprilie cu ce dau?”
 • Criti Anghelina ne explica scurt pe doi ce si cum  facem pentru un biban la ultra-light.
 • Frații German trec în revista motorul Bulldog de la Motorguide (articol apărut si în blogul Bertilure).
 • Zabet si Lazea fac o apreciere personala despre două mulinete ultra-light de baitcast: Daiwa Liberto Pixi si Shiomano Calcutta 51GT. Articol interesant dar comparația cred că este puțin forțată între un low-profile si un round-profile.
 • Petre German face un foarte interesant remember a competițiilor de spinning din România si promite o o refacere a istoriei pierdute a spinningului romanesc.
 • la capitolul destinații menționez: bratul Sfântu Gheorghe, Milotina, Chiroiu 4, Spania si Groenlanda. Toate interesante.
 • la secțiunea de staționar este prezentat un test excepțional a unor fie textile pe care le putem folosi la spinning ultra-light. Testul aparține celor de la InfoPeche
 • la capitolul Gear găsiți tot felul de noutăți interesante.

Cam atât. Nu îmi rămâne decât să văd dacă promisiunea făcută de noua revistă va fi respectată.

În concluzie după Aventuri la Pescuit, Super Pescar, Pescar Modern si Revista lu`Peste avem o nouă publicație de pescuit.

Tiraj întins băieți.

 

9 Comments

  Am cautat revista pe la chioscuri si nu am gasit-o. Pe unde ati gasit-o?

 • benzinăriile PETROM … poate s-au epuizat !?!

 • Am fost la 2 Petrom ….si nu am gasit-o!

 • Eu am fost la PETROM-ul de la Cora Pantelimon … mai erau vreo 3.

 • La Timisoara se gaseste la toate magazinele de pescuit.Am citit cu atentie si am observat un altfel de abordare a subiectelor.Sa vedem cat timp tine aceasta obiectivitate!

 • Și eu. Plec de la prezumția de nevinovăție si sper sa se tina de cuvânt. Dar deja vad unele semne …

 • Stefan,
  subscriu la opinia ta ca Malin e cel mai titrat autor din nomeniu. Omul asta chiar stie ce vorbeste. Respecte.

 • Nu e vorba ca știe sau nu. Pentru ca în pescuit nu exista certitudini ci doar păreri. Este vorba de cum știe sa scrie, de elocventa, de sistemicitate.

 • I see you don’t monetize your page, don’t waste
  your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.

  If you want to know how to make extra $$$, search for: best adsense alternative Dracko’s tricks

Leave a Reply