Sebile Innovative Fishing – Vlad Matei

Patrick Sebile

   Votat de revista “Outdoor Life Magazine” ca unul dintre cei mai buni 20 de pescari din toate timpurile, Patrick Sebile (născut la data de 13 octombrie 1964) a pescuit practic peste tot,la de toate. Din copilărie Patrick și-a petrecut majoritatea timpului facand ceea ce-i place mai mult,statul pe apa.

  A petrecut 200-300 de zile pe an, timp de 17 ani, pescuind, si astfel devenind  unul dintre cei mai cunoscuți  ghizi de pescuit, la nivel mondial, prin unele dintre cele mai exotice locuri de pe planeta. La apogeu, Patrick a reușit sa pescuiască 317 zile din cele 365 ale unui  an.

  A pescuit in 63 de tari, a prins (începând din 2006) peste 600 de   specii diferite de pești și a deținut un total de 327 de recorduri internaționale, europene si franceze de pescuit.

  A scris 7 cărți despre pescuit, sute, dacă nu mii de articole, si a apărut pe coperta a peste 150 de reviste  la nivel mondial.

  In 2003, a fost votat de către IGFA (International Game Fishing Associtation) ca fiind cel mai bun pescar de apa sărată din lume, datorita reușitei sale de a dobori cele mai multe recorduri de pescuit în decursul unui singur an.

  De curând, Patrick și-a deschis propria companie producătoare de năluci, și a vândut peste un milion de năluci în primii 2 ani de afaceri.

  Acum este un student meticulos al habitatelor de hrănire, mișcărilor si mecanicii peștilor prada cat și a celor prădători, alături de cercetători renumiți, in jurul lumii. Experienta internațională de pescuit a lui Patrick Sebile și abilitatea sa nemaiîntâlnită de a traduce mișcările naturale in design-uri practice a dus la apariția unor năluci de pescuit care ridica pescuitul la un cu totul alt nivel !

  La ora actuala,nu exista niciun alt pescar cu astfel de acreditari. Nici de departe!  Cu astfel de realizări, Patrick trebuie sa fie unul dintre cei mai desăvârșiți pescari din zilele noastre – sau chiar din istorie.

 

Compania Sebile

  Sebile nu este o companie tipica, care produce naluci similare sau copii ale unor naluci populare la momentul acela,cum fac altii din  industria pescuitului; in schimb Sebile studiaza,testeaza si ofera pescarilor produse unice care sunt reprezentate de naluci inconfundabile.

  Patrick Sebile a infiintat SEBILE USA in 2006 si de atunci, Sebile s-a remarcat castigand un numar impresionant de premii oferite la targuri de pescuit internationale.

“Premiile nu fac o naluca grozava, dar nalucile Sebile prind insa pesti si sunt facute din componente de cea mai inalta calitate. Cand pestele care este captura vietii se agata intr-o naluca  Sebile ,cu siguranta ajunge si in fata aparatului foto !” (Patrick Sebile)

Nalucile Sebile au aparut pe radarul multor pescari in ultimii ani dupa ce acestea au castigat un numar de premii din industria pescuitului,printre care premiul pentru “Cea mai buna naluca hard” cat si cel pentru “Cea mai buna naluca soft” la targul ICAST din 2009.

  In 2010, Sebile se evidentiaza castigand patru premii pentru produsele sale, la Australian Fishing Tackle Show (AFTA) .

   Lista de premii a inclus “Cea mai buna naluca de mana” pentru modelul Koolie Minnow BRL (Big Round Lip), “Cea mai buna naluca soft pentru Magic Swimmer Soft, “Cel mai bun accesoriu” pentru Soft Weight System – SEBILE si “Cel mai bun stand de prezentare” pentru bazinul mare cu apa din mijlocul standului, in care reprezentantii firmei au testat toata gama de naluci Sebile.

   Impreuna cu aceste premii, compania Sebile a castigat un total de opt premii “Best of Show” in 2010, la cele mai mari trei targuri internationale de articole de pescuit, si un total general de 11 premii, in ultimii trei ani.

    Faptul cel mai remarcabil este ca firma Sebile a aparut pe piata doar de patru ani, timp in care Sebile s-a remarcat ca:

 • singurul brand care a castigat vreodata premiile “Cea mai buna naluca dura” si “Cea mai buna naluca moale” impreuna, la targul ICAST (USA);
 • primul brand din istorie care a castigat trei premii la targul EFTTEX (Europa);
 • primul brand care a castigat patru premii la targul AFTA (Australia).

Faptul cel mai apreciat de catre pescari la aceste naluci este ca sunt facut din materiale de cea mai buna calitate. Daca nu exista pe piata o componenta ca sa satisfaca cerintele,compania Sebile si-o va creea singura.

   Impactul acestui design se aplica in special actiunii nalucii. “De curand,am fost martorul unei demonstratii facute de fondatorul companiei Sebile, Patrick Sebile si l-am urmarit manevrand si explicand miscarile nalucilor pe care le creeaza.” Este un proces simplu dar in acelasi timp complex, care ia in considerare felul exact in care actiunea unei naluci trebuie sa imite un peste ranit sau speriat, si deasemenea sa obtina un maxim de miscare a nalucii pentru un minim de miscare a lansetei, straduindu-se in acelasi timp sa gaseasca un echilibru perfect al nalucii in masa apei, cat si la suprafata acesteia. Echilibrul unei naluci este deasemenea crucial si pentru a maximiza distanta de lansare a acesteia.

  In randul pestilor regula de supravietuire este de multe ori o problema de “manaca sau fii mancat”.

Nalucile Sebile se bazeza pe aceasta regula si imita caracteristicile naturale ale pestilor prada prin design-uri tehnice extreme. Fiecare naluca Sebile este proiectata sa produca miscari si actiuni distincte,astfel imitand variate miscari naturale ale pestilor prada. Vibratii intense,miscari fluide,si turbulentele subtile furnizeaza atacuri puternice din partea celor mai diferiti pesti rapitori.

 

Sebile + Pure Fishing

Una dintre cele mai mari companii din industria articolelor de pescuit,Pure Fishing, a devenit un pic mai mare in 2011, cand a cumparat o vedeta in devenire din domeniu, Sebile Fishing Lures.

  “Suntem incantati sa adaugam gama de produse Sebile in oferta noastra,deoarece ele reprezinta o completare pozitiva a liniei noastre actuale de produse” ,a spus Jon Doerr, presedintele si directorul de la Pure Fishing. “Produsele castigatoare de premii ale companiei Sebile,combinate cu reteaua noastra globala de distributie,creeaza o combinatie puternica. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu Patrick Sebile ca sa ne asiguram ca Pure Fishing ramane in avangarda inovatorilor din domeniul pescuitului,la nivel mondial.

”Unirea fortelor cu echipa Pure Fishing ne va mari substantial sansele pentru o crestere globala”, a spus fondatorul companiei Sebile, Patrick Sebile, “Sunt foarte incantat de adaugarea numelui Sebile in portofoliul companiei Pure Fishing.”

 

 

Incepand cu luna martie gama de naluci Sebile va fi disponibila si in reteaua de magazine GIPO.

 

6 Comments

  Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al produselor de la Sebile. Cred ca este singura companie care nu face năluci doar pentru a avea gama completa. Fiecare nălucă în parte este originala și studiata atent.

 • Astept cu interes sa testez gama de naluci Sebile.

 • Abia astept sa incerc Pro-Shad Spinnerbait-ul la un avat !

 • Foarte tare!!! Personal n-am auzit pana acuma de Sebile.

 • Pro-Shad Spinnerbait mai degraba l-as folosi la stiuca , iar la avat Spin Shad -ul.

 • Apropo de Spin Shad-uri,s-au vandut aproape toate de la standul Gipo in prima zi.
  Se pare ca nu esti singurul care le apreciaza Liviu !

  Eu am pescuit toamna trecuta cu unu la avat,prin Delta,si a mers super bine. Am vorbit de Pro-Shad acum fiindca-s curios sa vad cum merge. Evident,nu prea ai cum sa-l folosesti la Dunare sau in curent puternic,dar pe unde pescuiesc eu de obicei,e slab curentul si sunt singur ca,recuperat lent,merge foarte bine.

  Om vedea in aprilie !!

Leave a Reply