Valea Argovei – salaii au fost mai buni! – Liviu VOICU

Vineri 03.06, dupa amiaza plec in tromba catre Vale la o noua provocare in Campionatul National , Divizia Open. O noua confruntare cu salaii din Vale. Inca foarte obosit dupa episodul Pakostane si fara antrenamente pe Vale in ultimele 3 saptamani, dar euforic dupa castigarea cupei in Croatia, imi propun o clasare buna in puncte! Pe Vale ma asteptau gata prgatiti cu intrebari, colegii de club Silviu si Mircea. Ai fost la antrenamente?, unde mananca , apa mare, apa mica,…… Din pacate nu avem raspunsuri, doar unele informatii de la alti prieteni : “nu mananca”, “este marait”, ce sa mai….foarte descurajatoare!
In urma sedintei tehnice, aflu ca sunt repartizat in aceasi grupa cu Silviu si Mircea. Urmand sa plecam in prima mansa pe Sectorul 2, in prima subgrupa la start.

Prima mansa: iau startul in tromba cu noua barca de aluminiu si dotat cu 4 cp, “zbor” undeva catre un loc intre insula de stuf si campare. Pescuiesc in zona cca 1.5 ore, fara nici un rezultat. Silviu si Mircea perie si ei locurile din jurul insulei de stuf, dar fara rezultat!
Decid sa ma deplasez in capatul sectorului la digul de la Frasinet. Ajung la dig, in zona mai pescuiau 3 barci, imi fac loc si pescuiesc si eu, incerc o gramada de naluci si de prezentari, dar tot fara rezultat. Ma uit in jur, aceasi situatie, nimic la nimeni! La un momentdat Andrei Riga trece prin fata lanseului meu cu motorul pornit si…….se intampla ceva, tac-bang, adica prezentare si teapa. Era salaul mult asteptat! Dril, minciog si 52cm de salau! Am scapat de gherla.

Il rog pe Andrei sa repete gestul in speranta ca poate….poate, dar nu se lasa convins :). In drum spre punctul de masurare ma intalnesc si cu Silviu care reusise marea performanta sa puncteze cu 3 salai.
Mansa se incheie dupa exact 7 ore astfel: Silviu 3 salai – locul 2, Liviu 1 salau – locul 7 si Mircea gherla. In grupa noastra au fost 18 gherle si nu au reusit sa puncteze decat 9 sportivi. In grupa 1, au fost 16 gherle. Ce pot spune este ca ori…ori…ori a devenit salaul mai inteligent decat noi reusind foarte bine sa evite nalucile!

A doua mansa: Incepe in aceleasi conditii atmosferice foarte bune ca si Sambata. Plec in a doua subgrupa si reusesc sa ocup locul vizat “la nuci”,

in acelasi loc ajunge si Sorin Buculei si Udila. Pescuim fiecare pe cate un copac, donam fiecare zeci de jiguri armate cu fel de fel de silicoane in diverse culori si contribuim la ornarea nucilor ce banuiesc ca sunt acum adevarati pomi de craciun. Mai schimb cateva locuri, nu prind nimic! Ma intalnesc cu alti cativa colegi, ce sunt la fel de dezamagiti, nici un tac! In jurul orei 12 se modifica presiunea atmosferica si pestele
incepe sa se hraneasca destul de bine in zona stepilor. Nu am reusit sa gasesc un loc regulamentar in zona si am ramas tot cu pestii cu care am intrat in mansa, zero! Silviu si Mircea gherla.

Una peste alta termin concursul pe locul 24, ce imi aduce 7 puncte in clasamentul general, suficent pentru a mai urca doua locuri in clasamentul general dupa doua etape, pe locul 6!
A fost un concurs frumos, o atmosfera placuta, muzica buna, bere si mancarica de exceptie, si o organizare foarte buna a baietilor de la Drill.
Urmeaza etapa de clean, o noutate pentru mine!

Liviustrong.
Liviu Voicu | Crează-ţi insigna

10 Comments

  Liviu iti multumesc inca o data pentru tractare in ambele manse !Imi pare rau ca nu ai punctat si in mansa a doua.Ne vedem la munte !! Spor !

 • Cu placere Catalin!

 • Cica se va vota ca fiecare km de tractare sa se taxeze cu cca. una bucata Beck’s de la gheata. 😛
  Ma rog doar sa treaca votul…:))

 • pt Liviu no problemo colega! dau ca merita ,e baiat de baiat ! ;))

  p.s.: si nu din aia la dozator ;))

 • Rece sa fie!

 • Inca nu mi sa vindecat rana.

 • Heck of a job there, it ablsoutely helps me out.

 • It’s spooky how clever some ppl are. Thanks!

 • Daniel-Anything that you can do so that your DIY continues on is okay with me. I think your step by step directions and excellent photographs are book worthy. Someone offer him a book contract! There are lots of DIYers that benefit from your instructions. I think you should get paid for it. Not to mention that you have great taste and the ability to teach others. I love this blog!!

 • We’re planning another Labrador-style adventure for this summer. Had to take it easy for a couple months while I moved out here and got my life re-organized. Have a Ural sidecar coming on July 1 too and I’m planning on seeing exactly how much trouble that can get me in.

Leave a Reply