Archive for January, 2012

Două noi specii de știucă – Stefan DINU

Pentru cei care nu sunt pasionați de biologie trebuie sa fac o mica introducere. Stiucile fac parte din ordinul Esociforme, familia Esocidae, genul Esox. In acest moment exista 6 specii de știucă recunoscute: Stiuca – Northern Pike (Esox lucius), Muskellunge, Musky (Esox masquinongy), Chain Pickerel (Esox niger), Redfin Pickerel (Esox americanus americanus), Grass Pickerel (Esox americanus vermiculatus), Știuca de Amur – Amur Pike (Esox reichertii).

citeste mai departe

Fly Fishing Film Festival

International Fly Fishing Film Festival (IF4) este cel de-al doilea festival important din domeniul filmelor ce au drept subiect pescuitul cu musca artificiala. La fel de itinerant ca și F3T evenimentul supune atenției publicului atât filme scurte cât și lungmetraje produse de profesioniști dar și amatori. Aceasta este selecția oficiala, categoria lungmetraje, ce va rula la nivel mondial pentru anul 2012.

citeste mai departe

Fly Fishing Film Tour

RISE – Fly Fishing Film Tour este un festival, itinerant, produs de compania neozeelandeza Gin-Clear Media și care și-a propus încă de la prima ediție care a avut loc în Christchurch în anul 2006, sa selecteze și sa propună publicului larg cele mai bune filme ce au drept subiect pescuitul cu musca artificiala. Si cum fly-fishing-ul este considerat arta pescuitului atunci filmele sunt și ele opere de arta.
Iar după 6 ani de evoluție festivalul a devenit un fenomen global cuprinzându 4 continente și 50 de tari

citeste mai departe

Vise hibernale – Ștefan DINU

Săptămâna trecuta am fost la pescuit … nu s-a mai întâmplat de mult chestia asta. A fost prima ieșire anul asta. N-am prins nimic dar am pescuit. Aveam nevoie de o partida … deja coșmarurile îmi dădeau târcoale în fiecare noapte. A fost însă ultima ieșire iarna asta … deja apa a înghețat și dimineața începe cu spartul gheții pentru a pescui mai spre după-amiază.
Ce sa fac pana la dezgheț? Planuri! Si atunci m-a lovit ideea: dacă aș avea toți banii și tot timpul de care aș avea nevoie, unde as pescui? Care sunt primele 5 locuri pe care le-as pescui oriunde în lumea asta? Așa ca am făcut o lista nu neapărat în ordinea importantei.

citeste mai departe

Va învinge digitalul? – Ștefan DINU

Pe 15 martie 2010 era publicat primul număr al revistei “Năluci și răpitori”. A fost cred o demonstrație că se poate. Inedit însă a fost faptul că a fost prima revistă românească de pescuit cu apariție exclusiv în format electronic. La scurt timp “SuperPescar” face publice numere vechi ale reviste în format electronic. Sa fie oare viitorul publicațiilor de profil unul în format flash și pe tablete? Greu de spus. Malin Mușatescu spunea ca bibliotecile nu au dispărut odată cu filmul, ca cinema nu a dispărut odată cu televiziunea. Si totuși Internetul aduce mai mult decât orice altceva. De fapt aduce orice.

citeste mai departe